Auto

Tijd voor wat glans? Lees hier alles over auto coating

auto coating

Natuurlijk wil je het liefst dat je auto er elke dag net zo fantastisch uit ziet als op de dag dat je hem van het perceel van de dealer reed. Helaas is dit ingewikkelder dan je denkt. Het maandelijkse of zelfs wekelijkse tripje naar de wasstraat zorgt voor wat verbetering, maar echt als nieuw kan je je auto er niet mee krijgen. Ondanks al je inspanningen van het onderhouden en wassen, lijkt het uiteindelijk onvermijdelijk dat de krassen, spaanders en vlekken zich over je auto beginnen te verspreiden en de verf zijn heldere kleur begint te verliezen door de blootstelling aan de zon. Er is een oplossing. Bedrijven als Clean to Perfection bieden de mogelijkheid voor auto coating. Met auto coating breng je een beschermend laagje aan op de auto. Dit artikel beschrijft alle ins en outs van auto coating.

Welke externe factoren hebben invloed op de lak van de auto?

Van alles en nog wat zorgt er dagelijks voor dat de afwerking van je auto wordt verminderd. Denk bijvoorbeeld aan modder, stof, vuile regen, watervlekken, lelijk remstof of vuil. Dit blijft vrijwel onmiddellijk na het schoonmaken aan uw auto plakken. Deze verontreinigingen kunnen ook leiden tot schade aan de lak, maar ook aan je koplampen en op andere plekken van de auto. Aangezien de effecten van bijvoorbeeld sneeuw, ijs, gezouten wegen en vogelpoep niet zo gemakkelijk te verwijderen zijn, zorgen deze elementen ervoor dat je auto intensiever moet worden schoongemaakt. Hoewel een ritje naar de wasstraat voor de kinderen vaak een echt uitje is, is dat voor de eigenaar van de auto vaak een ander verhaal. Al we heel eerlijk zijn, vinden we het wassen van de auto helemaal niet zo spannend. Eerder, je auto moeten wassen is saai, eentonig en tijdrovend.

De oplossing: auto coating

De gemakkelijkste manier om auto coating uit te leggen, is door het te beschouwen als een tweede huidlaag. Deze tweede laag is bij wijze van spreken de laag die wordt opgeofferd. Naast het feit dat je auto een extra jasje krijgt en de lak van je auto dus beter beschermd is tegen de vervuilende en verwoestende elementen van buitenaf, heeft de coating nog een andere functie. Wanneer professionele coatings worden aangebracht, dat wil zeggen, wanneer er een goede kwaliteit van coating op je auto wordt gezet, heeft dit ook nog een vuil afstotende en zelfreinigende functie. Zo blijft je auto veel langer schoon en kan je dus ook een stuk langer van die mooie glans genieten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *