Sport

Kickboksen Westervoort

Kickboksen Westervoort

Je hoort tegenwoordig steeds vaker van mensen die op kickboksen zitten. De vechtsport, die afkomstig is uit Japan en Amerika heeft de afgelopen jaren enorm aan populariteit gewonnen in Nederland. Dat komt omdat het in deze vechtsport niet alleen een kwestie van meppen is. Om een goede techniek te kunnen ontwikkelen moet het hele lichaam getraind worden. Daarom is kickboksen erg goed voor de conditie! Er zijn door het hele land verschillende sportscholen die tegenwoordig kickbokslessen aanbieden, zoals bij Kickboksen Westervoort.

Wat is kickboksen?

Zoals je zult leren bij bijvoorbeeld Kickboksen Westervoort, is het een vechtsport waarbij zowel slagen met de handen als slagen met de benen aan de tegenstander mogen worden toegebracht. Dit is anders dan bijvoorbeeld bij gewoon boksen, waarbij alleen de armen gebruikt mogen worden. Daarnaast is kickboksen een aanvallende vechtsport waarbij het de bedoeling is om de tegenstander zo snel mogelijk uit te schakelen. Dit in tegenstelling tot vechtsporten zoals judo of krav maga, waarbij het vooral om verdedigen gaat. Kickboksen in de huidige vorm is eigenlijk een combinatie van verschillende vechtstijlen. De invloeden komen onder meer uit karate en thaiboksen.

Gevaarlijk?

Toegegeven, vroeger hing er een beetje een louche sfeer rondom het kickboksen. Maar juist omdat de populariteit de afgelopen jaren is toegenomen, is de professionaliteit van de sport ook toegenomen. Iedereen die nu al aan kickboksen doet weet dan ook hoe belangrijk het is om onder de juiste begeleiding te beginnen. Daarnaast is de techniek bij vechtsporten altijd het belangrijkste element. Zodra je de techniek voldoende onder de knie hebt, en je lichamelijk sterk genoeg ontwikkeld bent, kan je pas met ‘echte’ mensen gaan vechten. Zo voorkom je dus dat je gewond raakt of blessures oploopt. Je hebt namelijk al leren afweren. Ten slotte is respect in de wereld van het kickboksen ook een heel belangrijke factor. Het overtreden van regels wordt vaak streng gehandhaafd door leraren. Als jij dus je tegenstanders met respect benadert, zullen zij dat ook bij jou doen.

Proberen

Twijfel je al een tijdje over kickboksen, dan kan het zeker geen kwaad het een keer te proberen. Veel sportscholen bieden namelijk proeflessen aan. Bereid je wel vast voor, een kickboksles is niet niks. Naast het leren van slagen en stoten wordt je lichamelijk ook goed door de mangel gehaald. Het is dus zeker geen sport voor watjes! Maar heb je altijd veel energie over en heb je zin om je ergens helemaal in te storten, dan is kickboksen zeker iets voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *