Design

Een logo laten maken

Logo laten ontwerpen

Wanneer je een nieuw bedrijf opzet of als je de herkenbaarheid en de bekendheid van de naam van je bedrijf een boost wilt geven, dan heb je een logo nodig. En niet zomaar een logo, want een logo is het gezicht van je bedrijf of merk en dat moet goed zijn. Een logo laten maken voor je bedrijf doe je bovendien niet jaarlijks en moet daarom goed doordacht gebeuren. Dankzij een sterk logo weet je doelgroep waar je voor staat en haal je nieuwe klanten binnen.

 

Verschillende soorten logo’s

Je bedrijf heeft een logo nodig om te worden geïntroduceerd op de markt. Zoveel mogelijk mensen laten zien wie je bent, is de boodschap en een logo laten maken is daar de ideale manier voor. Er bestaan verschillende soorten logo’s:

 

Woordmerk

Het logo is hierbij alleen maar tekst de naam van je bedrijf, geschreven op een originele manier.

 

Beeldmerk

Het logo is geen tekst maar een afbeelding. Denk hierbij aan het logo van Apple.

 

Combinatie Woord- en Beeldmerk

Natuurlijk is het ook mogelijk om de twee soorten te combineren.

 

Een sterk logo maken

Niet elk logo is geschikt. Een sterk logo laten maken is van groot belang om de juiste uitwerking te hebben op de doelgroep en je bedrijf een professionele uitstraling te geven. Er zijn enkele belangrijke elementen waar je rekening mee moet houden:

 

Eenvoudig

Kies voor een eenvoudig ontwerp dat makkelijk te herkennen is en daardoor onthouden wordt. Je logo moet snel kunnen worden gelezen. Hou het daarom kort en krachtig!

 

Herkenbaar

Een sterk logo zorgt ervoor dat je bedrijf altijd herkend wordt. Kies bijvoorbeeld een afbeelding die je bedrijf of merk perfect weergeeft zonder dat je naam erbij staat.

 

Tijdloos

Trends veranderen, baseer daar je logo dus niet op, want als de trend voorbij is, blijf je achter met een verouderd logo! Het is daarom beter om voor een tijdloos design te gaan dat je af en toe wat opfrist zonder af te doen aan de herkenbaarheid.

 

Veelzijdig

Je logo moet overal op passen, op je website, als briefhoofd, op kledij, gadgets, … Denk daar over na bij het ontwerpen van je logo, veelzijdige inzetbaarheid is belangrijk.

 

Origineel

Onderscheid jezelf van je concurrentie, vergelijk hun logo’s en bedenk aan de hand daarvan hoe jouw logo kan uitblinken en uniek zijn.

 

Passend

Een logo moet steeds passen bij het beeld van je bedrijf of het product dat je aanbiedt. Laat het verhaal achter je bedrijf of product tot leven komen in een logo!

 

Huisstijl

Ook je huisstijl is belangrijk voor de identiteit en het imago van je bedrijf. Met een goede huisstijl versterk je je identiteit op de markt. Je logo is een onderdeel van je huisstijl, maar ook de lettertypes die je gebruikt op je website, het papier of het materiaal dat je gebruikt of kleuren die je gebruikt.

Een logo laten maken en je huisstijl laten ontwerpen, doe je om vertrouwen en professionaliteit uit te stralen en je bedrijf of merk de herkenbaarheid te geven die het verdient!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *