Sport

Paardrijden in de omgeving van Rotterdam

Paardrijden Rotterdam

Als je opzoek bent naar Paardrijden Rotterdam, dan zit je bij Manege Filip Dros goed. Het is een goed  ingerichte manage waar je alle mogelijkheden hebt voor het beoefenen van de ruitersport. Doordat de manege centraal is gelegen op de grens van Rotterdam en Barendrecht bevind je je middenin een groen gebied. In dit artikel leggen we je alles uit over paardrijden bij deze manege.

De accommodatie van de manege

Je kan de paardensport optimaal beleven bij deze Rotterdamse manege. Het belangrijkste binnen de manege is dat het paard centraal staat. De paarden en pony’s beschikken over ruime stallen die goed verlicht zijn. Daarnaast beschikt de manege over twee binnen rijbanen, een overdekte wasplaats met een solarium, twee longeercirkels, een grote buitenrijbaan en voldoende weidegang. Er de mogelijkheid tot stalling van pensionpaarden. Er zijn 45 verschillende paarden en pony’s beschikbaar voor de lessen. Er is de beschikking over getalenteerde sportpaarden die zowel opgeleid zijn voor de dressuur als de springsport. De goed opgeleide instructeurs verstaan hun vak en hebben veel ervaring in het begeleiden van beginnende en gevorderde ruiters. Of je nou een beginnend ruiter bent of vergevorderd, op elk niveau kunnen ze je begeleiden. De locatie van de manege is op een paar honderd meter van Rotterdam en is tevens goed bereikbaar vanuit Barendrecht, Charlois en Carnisselande, Ridderkerk en Heerjansdam. Hierdoor is de manege geschikt voor iedereen die wil leren paardrijden, zaken wilt bijleren op het gebied van de ruitersport of opzoek is naar een goede pensionstalling voor zijn paard.

De filosofie is verantwoord paardrijden

Zoals al eerder benoemd staat het paard centraal bij deze manege. Daarnaast richten ze zich op verantwoord paardrijden. Dit wordt uitgedragen door de overdracht van kennis op vele gebieden. Ze zijn niet alleen gespecialiseerd in het opleiden van ruiters en paarden op allerlei niveaus en voor verschillende leeftijden, maar dit zowel op recreatief als professioneel gebied. Als je recreatief rijdt dan houdt dit in dat je iedere week een uur met een manegepaard of je eigen paard deelneemt aan een groepsles die begeleid wordt door een erkende instructeur. Daarnaast is het mogelijk om je Ruiterbewijs te behalen. Ook is de manege aangesloten bij de Federatie Nederlandse Ruitersportcentra (FNRS) en beschikken ze over het SVP Veiligheidscertificaat. Er wordt regelmatig gecontroleerd op veiligheid en kwaliteit, hiermee onderscheiden ze zich van vele andere maneges.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *