Diensten

Groen kinderdagverblijf Amstelveen

Groen kinderdagverblijf Amstelveen

 

Wie zelf kinderen heeft zal weten dat de opvang van kinderen tijdens werkuren van de ouders soms een best lastige vraag kan zijn. Je wilt de beste opvang voor je kind en er zijn veel verschillende opties. Zo kun je kiezen voor gastouderschap maar ook voor kinderdagverblijven. En ook daarbinnen is er veel keus. Toch is het ook juist fijn dat er zoveel vormen van opvang bestaan. Wanneer je als ouders namelijk veel bezig met bewust en groen leven, dan wil je waarschijnlijk ook dat je kind in een omgeving opgevangen wordt die die principes ondersteunt. En dat kan gelukkig, bijvoorbeeld bij Groen kinderdagverblijf Amstelveen.

Wat is een groen kinderdagverblijf?

Een groen kinderdagverblijf is een kinderdagverblijf dat op verantwoorde wijze zorg verleent. Dat betekent dat de kinderen in een groene en natuurlijke omgeving worden opgevangen. Vaak is een groen kinderdagverblijf gesitueerd in een groene omgeving met veel plekken om buiten te spelen. Wanneer dat niet zo is gaan de leiders van het kinderdagverblijf er zoveel mogelijk met de groepen kinderen op uit om hen in contact te brengen met een natuurlijke omgeving. Zo wordt deze kinderen aangemoedigd om zelf op onderzoek uit te gaan in de natuur en staat de educatie voor een groot deel ook in het teken van mens en natuur.

En natuurlijk, voeding

Steeds meer ouders vinden een gezonde, maar ook verantwoorde voeding erg belangrijk voor hun kinderen. Bij groene kinderdagverblijven staat biologische en gezonde voeding dan ook voorop. Je kunt hierbij denken aan een focus op gezonde producten bij het lunchen of snacken, zoals veel fruit en groente. Maar ook wordt door sommige kinderdagverblijven heel bewust gebruik gemaakt van streekproducten, of zelfs groente of fruit uit de eigen moestuin! Ook strijden veel groene kinderdagverblijven tegen overgewicht. Daarom wordt naast gezonde voeding ook een gezonde levensstijl aangemoedigd waarbij kinderen veel buiten spelen en genoeg bewegen. Voor veel ouders is het dan ook geruststellend om te weten dat hun kinderen op de opvang dezelfde soort voeding krijgen als zij thuis gewend zijn.

Interieur

Maar er zijn meer zaken waar een groen kinderdagverblijf rekening mee wil houden. Zo is vaak ook de inrichting van het verblijf op een duurzame manier ingericht. Dat kan bijvoorbeeld betekenen dat de materialen waar voor de inrichting gebruik is gemaakt, van natuurlijk materiaal zijn of zelfs biologisch afbreekbaar. Ook het speelgoed waarmee kinderen spelen is zo duurzaam mogelijk. Zo zie je maar, op duurzaam gebied is er ontzettend veel mogelijk. Zelfs voor kinderopvang!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *