Diensten

Alarmsysteem bedrijfspand Amsterdam

alarmsysteem

Het komt tegenwoordig nog regelmatig voor dat er wordt ingebroken bij een bedrijfspand. Met name bedrijfspanden die zich op een afgelegen industrieterrein bevinden zijn een potentieel doelwit voor inbrekers. Nu is er overdag altijd wel personeel aanwezig, waardoor de kans op een inbraak overdag minimaal is. Maar hoe zit het ’s nachts? Vaak is het bedrijfspand dan verlaten en dus een mooi doelwit voor inbrekers. Het is dan ook verstandig om een alarmsysteem in je bedrijfspand rondom Amsterdam te laten installeren. Op die manier verklein je de kans op inbraken en verzeker je de veiligheid van het bedrijfspand en de inhoud ervan.

Het belang van goede beveiliging

Laten we allereerst eens kijken naar het belang van goede beveiliging van je bedrijfspand. Waarom is beveiliging noodzakelijk? Wanneer je een eigen bedrijf hebt met een bijbehorend bedrijfspand, ben je kwetsbaar. Je hebt hier veel eigen kapitaal in geïnvesteerd, wat je natuurlijk niet kwijt wilt raken. Dit is al helemaal het geval wanneer je een zeer fraai bedrijfspand hebt, waar veel te halen valt voor inbrekers. Denk hierbij aan dure apparatuur, voertuigen, gereedschap, machines en nog veel meer. Een bedrijfspand is dan ook een geliefd doelwit voor inbrekers. met name wanneer je bedrijfspand zich op een verlaten bedrijventerrein bevindt, is een degelijk alarmsysteem onmisbaar.

Soorten alarmsystemen

Het is verstandig om een alarmsysteem in je bedrijfspand te laten plaatsen. Maar er zijn tegenwoordig veel mogelijkheden op het gebied van alarmsystemen voor je bedrijfspand. Er is veel keuze, uiteenlopend van een simpele cameraverbinding naar je telefoon tot een geavanceerd systeem van draadloze camera’s rondom en in het bedrijfspand. Wanneer je kiest voor een bewaakt alarmsysteem, dan wordt er contact opgenomen met de meldkamer zodra het alarm afgaat, waarna de meldkamer contact opneemt met de politie.

De voordelen van een alarmsysteem

De aanschaf van een alarmsysteem is wellicht een investering, maar deze is de moeite waard wanneer je er inbraken mee kunt voorkomen. De aangerichte schade van een geslaagde inbraak kan namelijk flink oplopen. Een alarmsysteem met camerabewaking verkleint het risico op een inbraak aanzienlijk. Bovendien verlaagt een dergelijk systeem ook de jaarlijkse verzekeringspremie. Een alarmsysteem is doeltreffende, het schrikt inbrekers namelijk af, en daarmee zorgt het ook voor een vermindering van je onveiligheidsgevoel. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om een stil alarm aan te zetten, dit kan worden ingeschakeld met een code of een druk op een knop. Hiermee wordt een signaal naar de meldkamer gestuurd waarna de politie wordt ingeschakeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *