Zorg

Thuiszorg Tilburg

Thuiszorg Tilburg

Er zijn situaties waarin je zorg nodig hebt, maar niet per se opgenomen hoeft te worden in een ziekenhuis of een verplegingstehuis. Dit kan komen door bijvoorbeeld ouderdom, maar je kunt ook denken aan de revalidatie na een ongeval of een operatie. Je bent dan nog aan het herstellen maar hebt geen acute zorg nodig. Tegelijkertijd ben je ook niet helemaal zelfstanding. In dat soort situaties kun je recht hebben op thuiszorg. Op alle plekken in Nederland zijn thuiszorgvoorzieningen beschikbaar, bijvoorbeeld bij Thuiszorg Tilburg.

Wat is thuiszorg?

Thuiszorg is een vorm van zorg die bij mensen thuis wordt geleverd. Er kunnen door hen verschillende soorten zorg worden geleverd. Je kunt dan denken aan hulp bij huishoudelijke taken, zoals schoonmaken. Maar ook verpleging door bijvoorbeeld de wijkverpleegkundige kan aan huis worden geleverd. Kraamzorg is ook een vorm van thuiszorg. Thuiszorg is in Nederland decentraal geregeld, binnen gemeentes zelf. De zorg die wordt geleverd kan per adres verschillen. In een groot gedeelte van de gevallen gaat het om oudere mensen die nog wel thuis kunnen wonen maar een extra handje help nodig hebben.

Thuiszorg voor ouderen

Of we het nu willen of niet, we worden allemaal een keer oud. Vaak gaat dat nog heel lang goed. Ook al wordt je langzamerhand wat minder mobiel, er zijn veel dingen die je op een lager tempo dan nog prima kunt doen. Toch komt er vaak een punt waarop dat niet meer zo gemakkelijk gaat, en je extra hulp en zorg nodig hebt. Thuiszorg is dan een goede oplossing. Je hoeft dan niet per se meteen ergens anders te gaan wonen, maar kunt zelfstandig blijven leven met hulp aan huis. Afhankelijk van de situatie waarin iemand zit, kan een oudere recht hebben op verzorging en verpleging door de wijkverpleegkundige.

Wat voor zorg?

De thuiszorg die voor ouderen beschikbaar is heeft verschillende vormen, afhankelijk van de situatie waarin iemand zit. Het houdt bijvoorbeeld in dat er hulp wordt verleend bij het douchen, opstaan of het eten maken. Daarnaast kan worden voorzien in hulp bij het dagelijkse leven. Wanneer ouderen voor een groot deel nog wel zelfstandig zijn, kan thuiszorg ook gebruikt worden voor hulp in het huishouden. Wanneer je zelf niet meer kunt schoonmaken of opruimen, is het natuurlijk fijn als er iemand komt die je daarbij helpt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *